Etno radiona Čehulić


 

FOLKLORNA DRUŠTVA I ANSAMBLI!

Poštovani prijatelji i zaljubljenici u folklor i narodne nošnje !

Imate jedinstvenu priliku ostvariti Vaše želje, zahtjeve i potrebe za originalno, ručno tkanim (na tradicijskim tkalačkim stanovima) narodim nošnjama, ženskog i muškog tipa. Izradjujemo narodne nošnje iz cijele Hrvatske, ali naglasak stavljamo na one krajeve Hrvatske gdje je tkanje primarno za izradu originalne narodne nošnje (Hrvatsko zagorje, Prigorje, Pokuplje, Banovina, Posavina, Turopolje, Moslavina i Slavonije i dr.

Imate li u svojim folklornim društvima zaljubljenike koji bi htjeli NAUČITI ručno tkati i izrađivati narodne nošnje, javite se, jer organiziramo EDUKATIVNE RADIONICE ručnog tkanja.
 
Demonstracija tkanja na tkalačkom stanu

 

Etno radiona Čehulić osnovana je sa ciljem očuvanja tekstilnog rukotvorstva Vukomeričkih gorica, Turopolja, Posavine, Pokuplja, kao i panonske zone folklornog područja.

Primarna djelatnost je tkanje i izrada narodnog ruha isključivo na starim (preko 100 godina) tkalačkim stanovima. Izrađujemo i nakit za narodne nošnje i vršimo usluge održavanja narodnih nošnji (rancanje ili plisiranje - ručno)...


hosting & design NASA ® d.o.o. Copyright © Etno radiona Čehulić 2004