natrag     7. Sajam gospodarstva u Zaprešiću
 
 

 


 
 

Sudionici smo i izlagači (po drugi puta za redom) na 7.Sajmu gospodarstva u Zaprešiću. Sajam se održao od 14.-16.10. 2005. 

Prenosimo članak iz Glasnika Turroplja (studeni 2005, aut. Barica Sakoman Božić)

"Etno radionica Čehulić iz Šilajkovine bavi se ručnim tkanjem platna i izradom narodnog ruha. Ručno se tka laneno, pamučno i svileno platno.Narodne nošnje izrađuju prema narudžbi vezenjem, štikanjem i tkanjem, ovisno iz kojeg je djela hrvatske nošnja, izrađuju i nakit uz nošnje, te ženska oglavlja. "Imamo cijelu paletu proizvoda, nadstoljnjake i tabletiće", kaže Vlado Čehulić. Po struci je inžinjer prehrane i zaposlen je u pekari. "Posao u Etno radionici mi je za dušu", kaže Čehulić
Specifičnost Etno radionice je tkanje tehnikom duplanja lana i pamuka što je autohtona tehnika našega Turopolja.

Na Međunarodnom sajmu u Grazu od 1. do 9. listopada ove godine Etno radiona Čehulić bila je jedini izlagač iz Hrvatske. "Bilo je to naše prvo međunarodno pojavljivanje. Zapaženost je bila izvrsna. Ljudi u Austriji nisu mogli vjerovati da se takve stvari još uvijek rade, prvenstveno na ruke. Nadam se da će se nastup na sajmu povoljno odraziti na naš posao. Bilo je puno kontakata", kaže gospodin Čehulić.

Iako se nošnje izrađuju ručno, Radionica ima software za izradu nošnji, a na Internetu svoju stranicu i online prodaju. "Na Internetu smo tek tri mjesece i već stižu prve narudžbe", dodaje Čehulić. Vlado Čehulić je u postupku dobivanja Certifikata izvorno hrvatsko-proizvod hrvatske kvalitete za autohtonu tehniku tkanja duplanjem.
Etno radionica je stručna i educirana da može obučavati i naučiti tkalce. Još ne mogi izdavati diplome, dok ne dobiju certifikat od Hrvatske gospodarske komore. Osim toga Etno radionica održava edukativne seminare "Tkanjem do ruha", a u radionici je trenutačno na obučavanju 5 naučnika.
Zainteresirani mogu proizvode Etno radionice naručiti na internet adresi http://www.etno-cehulic.hr ili u Šiljakovini, Ivana Šabana 19, Broj telefona za dodatne informacije 01/6263091."

   

hosting & design NASA ® d.o.o. Copyright © Etno radiona Čehulić 2004